Αποτρίχωση με Laser στο λαιμό.

Η υπετρίχωση στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ συχνή στις γυναίκες τόσο στην εφηβική όσο και στην μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία.

Συχνά μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογική αλλά ανεπιθύμητη τριχοφυία στην περιοχή αυτή ή σε άλλα παθολογικά αίτια όπως είναι ο δασυτριχισμός λόγω κληρονομικότητας, φυλετικής καταγωγής ή ορμονικών διαταραχών, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, όγκων καθώς και λόγω εμμηνόπαυσης.

Πιθανόν η δερματολόγος να χρειαστεί να συνταγογραφήσει ορμονικές εξετάσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις και αναλόγως να δώσει και φαρμακευτική αγωγή.

Αποτρίχωση λαιμού

Ποιο laser χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση με laser στον λαιμό;

Επίσημες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το long pulse Laser Alexandrite 755nm.

Για την αποτρίχωση στο λαιμό χρησιμοποιείται το τελευταίας γενιάς laser Alexandrite Gentle Pro του Αμερικάνικου οίκου Candela.

Στην περιοχή αυτή όμως χρησιμοποιούμε και ένα δεύτερο laser του ιδίου οίκου το Gentle Max το οποίο είναι Nd Yag laser.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξειδικευμένο ιατρικό laser το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του προσώπου όπως είναι το πηγούνι, ο λαιμός ή οι παρειές γιατί έχει τη μοναδική ιδιότητα να ανιχνεύει μόνο τις τρίχες χωρίς να επηρεάζει το φυσιολογικό χνούδι του προσώπου.

Βλέπουμε συχνά πρόσωπα στα οποία έχει γίνει εφαρμογή λάθος τύπου laser στα οποία υπάρχει ενεργοποίηση της τριχοφυΐας αντί εξαφάνισης.

Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούμε Nd yag laser και πάντα λύνουμε το πρόβλημα με επιτυχία!

Η ιατρός δερματολόγος Dr Tζούμα επιλέγει το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε με τον συνδυασμό των δύο laser προκειμένου να έχουμε ένα επιτυχημένο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και κάθε πότε πρέπει να γίνονται;

Συνήθως για την αποτρίχωση στη περιοχή του λαιμού χρειάζονται από 8 εώς 10 συνεδρίες.

Ωστόσο λόγω ορμονικών διαταραχών μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις αυτό να τροποποιηθεί.

Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που για την αποτρίχωση λαιμού αρκούν 3-4 συνεδρίες.

Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 40-45 ημέρες γιατί έτσι είναι ο κύκλος ζωής της τρίχας.

Πονάει το laser;

Η θεραπεία της αποτρίχωσης λαιμού με laser είναι ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν αποκλειστικά τα ιατρικά laser της Candela.

Ωστόσο ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός από ασθενή σε ασθενή.

Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Η συνεδρία για την αποτρίχωση με laser Alexandrite στον λαιμό διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Πώς θα είναι το δέρμα μετά την συνεδρία;

Αμέσως μετά την συνεδρία της αποτρίχωσης λαιμού η περιοχή θα είναι ελαφρώς κόκκινη για λίγα λεπτά και υποχωρεί με την χρήση ενυδατικής κρέμας.

Προφυλάξεις πριν και μετά την συνεδρία;

  • Πριν τη θεραπεία δεν θα πρέπει να έχει γίνει χρήση κεριού ή ξανθιστικής κρέμας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το laser.
  • H επιδερμίδα δε θα πρέπει να είναι πρόσφατα μαυρισμένη. Σε περίπτωση μαυρισμένου δέρματος ή σκουρόχρωμου χρησιμοποιούμε το Nd yag laser το οποίο δεν επηρεάζεται από το χρώμα του προσώπου.

Απαραίτητη η αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για μία εβδομάδα μετά το laser καθώς και η χρήση αντηλιακού σκευάσματος.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας συμπληρώνουμε την καρτέλα του ασθενούς με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε κατά την θεραπεία.

Στην επόμενη θεραπεία η ιατρός δερματολόγος θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και εφόσον το κρίνει απαραίτητο θα τροποποιήσει τις ρυθμίσεις αυτές.

Συζητάμε πάντα με τον ασθενή την πορεία του γιατί έτσι θα έχουμε πάντα ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ αποτέλεσμα.

Καλέστε τώρα στο 210 3425965 για να ενημερωθείτε για τις τιμές της αποτρίχωσης σε κάθε περιοχή του σώματος και του προσώπου, τα οικονομικά πακέτα και τις μοναδικές προσφορές.

Σε όλες τις θεραπείες αποτρίχωσης
έκπτωση 30% για τους φοιτητές.

Έκπτωση 20%
για προπληρωμή 6 συνεδριών.