Αποτρίχωση με laser alexandrite στο πηγούνι.

Η αυξημένη τριχοφυία στο πηγούνι είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα για πολλές γυναίκες.

Συχνά υπάρχουν μία ή δύο τριχούλες στην περιοχή οι οποίες πολλαπλασιάζονται ταχύτατα λόγω λανθασμένης μεθόδου αποτρίχωσης, όπως το τσιμπηδάκι.

 

Αποτρίχωση με laser alexandrite στο πηγούνι.


Που οφείλεται η υπερτρίχωση στο πηγούνι;

Συχνά μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογική αλλά ανεπιθύμητη τριχοφυία στο πηγούνι αυτή ή σε άλλα παθολογικά αίτια όπως είναι ο δασυτριχισμός λόγω κληρονομικότητας, φυλετικής καταγωγής ή ορμονικών διαταρα-χών, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, όγκων καθώς και λόγω εμμηνόπαυσης.

Πιθανόν η δερματολόγος να χρειαστεί να συνταγογραφήσει ορμονικές εξετάσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις και αναλόγως να δόσει και φαρμακευτική αγωγή.

Ποιο laser χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση με laser στο πηγούνι;

Επίσημες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το long pulse Laser Alexandrite 755nm.

Για την αποτρίχωση στο πηγουνι χρησιμοποιείται το τελευταίας γενιάς laser Alexandrite Gentle Pro του Αμερκάνικου οίκου Candela.

Στην περιοχή του πηγουνιού όμως χρησιμοποιούμε και ένα δεύτερο laser του ιδίου οίκου το Gentle Max το οποίο είναι Nd Yag laser.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξειδικευμένο ιατρικό laser το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του προσώπου όπως είναι το πηγούνι, ο λαιμός ή οι παρειές γιατί έχει την μοναδική ιδιότητα να ανιχνεύει μόνο τις τρίχες χωρίς να επηρεάζει το φυσιολογικό χνούδι του προσώπου.

Βλέπουμε συχνά πρόσωπα στα οποία έχει γίνει εφαρμογή λάθος τύπου laser στα οποία υπάρχει ενεργοποίηση της τριχοφυΐας αντί εξαφάνισης.

Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούμε Nd yag laser και πάντα λύνουμε το πρόβλημα με επιτυχία!

Η ιατρός δερματολόγος Dr Tζούμα επιλέγει το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουμε με τον συνδυασμό των δύο laser προκειμένου να έχουμε ένα επιτυχημένο και ασφαλές αποτέλσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και κάθε πότε πρέπει να γίνονται;

Συνήθως για το πηγούνι χρειάζονται από 8 εώς 10 συνεδρίες.

Ωστόσο λόγω ορμονικών διαταραχών μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις αυτό να τροποποιηθεί.

Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αρκούν 3-4 συνεδρίες.

Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 40-45 ημέρες γιατί έτσι είναι ο κύκλος ζωής της τρίχας.

Πονάει το laser;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν αποκλειστικά τα ιατρικά laser της Candela.

Ωστόσο ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός από ασθενή σε ασθενή.

Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Η συνεδρία για την αποτρίχωση με laser Alexandrite στο πηγούνι διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Πως θα είναι το δέρμα μετά την συνεδρία;

Αμέσως μετά την συνεδρία η περιοχή θα είναι ελαφρώς κόκκινη για λίγα λεπτά και υποχωρεί με την χρήση ενυδατικής κρέμας .

Προφυλάξεις πριν και μετά την συνεδρία;

  • Πριν τη θεραπεία δεν θα πρέπει να έχει γίνει χρήση κεριού ή ξανθιστικής κρέμας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το laser.
  • H επιδερμίδα δεν θα πρέπει να είναι πρόσφατα μαυρισμένη. Σε περίπτωση μαυρισμένου δέρματος ή σκουρόχρωμου χρησιμοποιούμε το Nd yag laser το οποίο δεν επηρεάζεται από το χρώμα του προσώπου.

Απαραίτητη η αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για μία εβδομάδα μετά το laser καθώς και η χρήση αντηλιακού σκευάσματος.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας συμπληρώνουμε την καρτέλα του ασθενούς με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσαμε κατά την θεραπεία.

Στην επόμενη θεραπεία η ιατρός θα εκτιμήσει το αποτέλεσμα και εφόσον το κρίνει απαραίτητο θα τροποποιήσει τις ρυθμίσεις αυτές.

Συζητάμε πάντα με τον ασθενή την πορεία του γιατί έτσι θα έχουμε πάντα ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ αποτέλεσμα.

Καλέστε τώρα στο 210 3425965 για να ενημερωθείτε για τις τιμές της αποτρίχωσης σε κάθε περιοχή του σώματος και του προσώπου, τα οικονομικά πακέτα και τις μοναδικές προσφορές.

Σε όλες τις θεραπείες αποτρίχωσης
έκπτωση 30% για τους φοιτητές.

Έκπτωση 20%
για προπληρωμή 6 συνεδριών.