Στις μέρες μας, τα χημικά απολεπιστικά είναι μια από τις πιο περιζήτητες υπηρεσίες φροντίδας του δέρματος καθώς μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα της επιδερμίδας και να δώσουν λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα.

Μπορεί όμως να είναι επιθετικά με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύς χρόνος αποθεραπείας για την ανάπλαση του δέρματος.

Με το νέο BIO ACTIVE PEEL ο χρόνος αποθεραπείας ανήκει στο παρελθόν.

 

Βιολογικό peeling - bio peel

 

Τι είναι το βιολογικό πήλινγκ;

Το βιολογικό πήλινγκ είναι ένα μη επιθετικό και λιγότερο τοξικό peeling το οποίο αντιμετωπίζει τη γήρανση, μειώνει την υπερμελάχρωση, τις λεπτές ρυτίδες και αποτελεί πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο πρόβλημα της ακμής.

Ποια είναι η διαδικασία του βιολογικού πήλινγκ;

Αρχικά καθαρίζουμε καλά το δέρμα με ειδικό καθαριστικό προιόν προσώπου και κατόπιν με μια γάζα εμποτισμένη από προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ περνάμε όλη την επιφάνεια του δέρματος.

Με τον τρόπο αυτό προετοιμάζουμε το δέρμα να δεχθεί την καλύτερη διείσδυση των οξέων.

Έπειτα ξεκινά η διαδικασία της απολέπισης με ένα ενζυμικό προϊόν το οποίο διαλύει τα υπερβολικά στρώματα των κερατινοκυττάρων, διεγείρει τον κυτταρικό κύκλο, τη σύνθεση κολλαγόνου και την απολέπιση.

Υπάρχουν πέντε διαφορετικά στάδια οξέων στο πήλινγκ αυτό τα οποία εφαρμόζονται ανά δέκα λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια εφαρμόζεται προϊόν με ιδιαίτερα ενεργή σύνθεση από λακτικό οξύ, φυτικό οξύ και σακχαροκάλαμο συνδυασμένη με σαλικιλικό οξύ που προωθεί την διαδικασία της απολέπισης και τη μεγιστοποιεί.

Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται με την επιστροφή του δέρματος σε μια ανανεωμένη κατάσταση ηρεμίας με αναπλαστικό εκχύλισμα το οποίο περιέχει μαγιά, εκχύλισμα βρώμης και καταπραϋντικά βότανα.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας με βιολογικό peeling;

Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας με βιολογικό peeling είναι 1 ώρα.

Σε ποιούς απευθυνεται το νέο βιολογικό πήλινγκ BIO ACTIVE PEEL;

Απευθύνεται σε δέρματα που παρουσιάζουν φωτογήρανση, λεπτές ρυτίδες, πανάδες, έλλειψη ελαστικότητας και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα.

Ενδείκνυται επίσης σε περιπτώσεις έντονης σμηγματόροιας αλλά και ακμής.

Είναι ιδιαίτερα αγαπημένη θεραπεία πριν από σημαντικά γεγονότα της ζωής μας πχ γάμους, βαφτίσεις κτλ.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά την θεραπεία του βιολογικού peeling;

Το δέρμα αμέσως μετά την θεραπεία του βιολογικού peeling θα παρουσιάζει ένα ήπιο ερύθημα το οποίο υποχωρεί σε περίπου 30 λεπτά.

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Μία συνεδρία αρκεί για ένα απαλό και ενυδατωμένο δέρμα με λαμπερό τόνο καθαρό από μικροδυσχρωμίες πριν από ένα σημαντικό γεγονός της ζωής σας όπως ο γάμος ενός καλού σας φίλου.

Ωστόσο για καλύτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα προτείνουμε 4 – 6 συνεδρίες κάθε 7 ή 15 ημέρες.

Σαν νυφική προετοιμασία συστήνουμε 4 τουλάχιστον βιολογικά πήλινγκ τις τελευταίες 30 ημέρες πριν το γάμο ή ένα συνδυαστικό πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες της δερματολόγου Dr. Τζούμα που θα περιλαμβάνει δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, ενυδάτωση Hydra plus+ καθώς και βιολογικό πήλινγκ.

Υπάρχουν προφυλαξεις πριν και μετά την θεραπεία;

Πριν την θεραπεία αποφύγεται την βαφή μαλλιών τις προηγούμενες 2-3 ημέρεςκαθώς και την αποτρίχωση της περιοχής του προσώπου.

Την νύχτα της θεραπείας θα πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με καθαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και στη συνέχεια να το ενυδατώσετε πολύ καλά.

Αποφύγετε για μια βδομάδα την χρήση οποιουδήποτε απολεπιστικού στην περιοχή όπου έχει γίνει η θεραπεία καθώς και την έκθεση σε περιβάλλον με έντονη θερμότητα όπως σάουνα ή χαμάμ.

Η ιατρός Dr Τζούμα θα σας δώσει οδηγίες για την καλύτερη ανάπλαση της επιδερμίδας σας με βάση τις δικές σας ανάγκες αλλά και την κατάλληλη αντιηλιακή προφύλαξη για εσάς.