Θεραπεία ενυδάτωσης προσώπου

Καθημερινά το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με πολλούς επιβαρυντικούς, τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες καθώς την έκθεση στον ήλιο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται θαμπό στην όψη, αφυδατωμένο, με λεπτές γραμμές και τραχιά ανομοιογενή όψη.

Η ενυδάτωση αποτελεί το πιο βασικό βήμα για να επανέλθει η φυσική υγρασία της επιδερμίδας και να γίνει πάλι το δέρμα φωτεινό, με ελαστικότητα και νεανική όψη.

Πρόκειται για μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης που βασίζεται στην νέα φόρμουλα νανοτεχνολογίας της ισπανικής εταιρείας SESDERMA. Τα ενεργά ενυδατικά συστατικά μεταφέρονται μέσα σε νανομετρικά λιποσώματα με υψηλή ισχύ διείσδυσης με αποτέλεσμα η δράση τους να είναι βαθύτερη, στοχευμένη και άρα πιο αποτελεσματική.

Το δέρμα μας αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός μας. Έτσι μπορεί εύκολα να υποστεί ζημία, τόσο από εξωτερικούς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, μολυσμένη ατμόσφαιρα), όσο και από εσωτερικούς (κάπνισμα, κακή διατροφή, στρές).

Αυτοί οι παράγοντες ευθύνονται για τη δημιουργία των καταστρεπτικών ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν την γήρανση του δέρματος.

Η αρχική επιπλοκή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στο δέρμα είναι η απορρόφηση της υγρασίας από τα κύτταρα με αποτέλεσμα την αφυδάτωση, την τραχιά υφή και την απώλεια της ελαστικότητας.