Υπό φυσιολογικές συνθήκες 80-90% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση, 5% στην καταγενή και 10-15% στην τελογενή.

Φυσιολογικά καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες. Οι συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης είναι η τελογενής τριχόρροια και η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

Θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Στην τελογενή τριχόρροια αποπίπτουν καθημερινά πολύ περισσότερες τρίχες και το ποσοστό τελογενών τριχών είναι αυξημένο.

H ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή φαλάκρα είναι από τις συχνότερες μορφές αλωπεκίας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες.

Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς είναι ενδοκρινολογικά υγιείς.

Ποια μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε στην διόρθωση της τριχόπτωσης;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της κλασσικής μεσοθεραπείας είτε με βελόνα είτε με dermapen αλλά και της αυτόλογης μεσοθεραπείας με το αίμα του ασθενή με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τι ουσίες χρησιμοποιούμε στην κλασική ετερόλογη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν την επιλογή της θεραπείας είναι η σωστή διάγνωση. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα ψηφιακού τριχοριζογράμματος fotofinder για το σκοπό αυτό.

Στην περίπτωση της τελογενούς τριχόπτωσης χρησιμοποιούμε κυρίως κοκτέιλ βιταμινών που ενισχύουν την τρίχα και τον τριχικό θύλακα ενώ στην περίπτωση της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας χρησιμοποιούμε παράλληλα με τις βιταμίνες και μινοξιδίλη.

Στην ετερόλογη αυτή μεσοθεραπεία βοηθούν τόσο οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμοποιούμε όσο και η φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος η οποία ενεργοποιείται από τα πολυάριθμα τσιμπήματα.

Πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία στην περίπτωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας αλλά και της τελογενούς τριχόπτωσης;

Το αίμα του ασθενή είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Αυτά τα αιμοπετάλια έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε.

Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.

Έτσι ενισχύονται τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων λεπτών τριχοθυλακίων αλλά και εμφάνιση νέων.

Είναι επώδυνη θεραπεία;

Χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία. (τοπική αναισθητική κρέμα επαρκεί στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Αμέσως μετά από τη θεραπεία μπορεί να τοποθετηθεί ένα δροσερό επίθεμα ή μία μάσκα, ώστε να ανακουφίσει ένα ήπιο αίσθημα καύσου που υπάρχει.

Κάθε πότε γίνονται οι συνεδρίες και πόσες χρειάζονται;

Στην τριχόπτωση και ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία χρειάζονται 6-8 συνεδίες κάθε 15 ημέρες ή ένα μήνα.

Η ιατρός θα σας ενημερώσει δωρεάν σχετικά με την δική σας περίπτωση, τις προσδοκίες σας, την χρήση ή όχι Dermapen, τον αριθμό των συνεδριών και το κόστος αυτών.