Τι είναι το dermapen και πως δρα στις ουλές ακμής;

Είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σα μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες.

Το DermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται.

Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης.

Θεραπεία ουλών ακμής με Dermapen


Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα.

Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο.

Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν.

Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Στις ουλές ακμής αλλά και στην ακμή η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα χρησιμοποιεί ειδικό μίγμα ρετινόλης και υαλουρονικού οξέος για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μ'αυτόν τον μηχανισμό η επιδερμίδα λειαίνει σταδιακά ενώ παράλληλα γίνεται η ενεργοποίηση της παραγωγής του κολλαγόνου για τη σταδιακή διόρθωση των ουλών ακμής.

Είναι επώδυνη θεραπεία ουλών ακμής με Dermapen;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο Dermapen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς την χρήση αυτής.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία ουλών ακμής με Dermapen;

Αμέσως μετά την θεραπεία το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο αλλά με την βοήθεια ειδικής μάσκας relaxant με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες που εφαρμόζουμε αμέσως μετά την θεραπεία υποχωρεί αρκετά.

Τα ειδικά προιόντα μακιγιάζ Jane Iredale εφαρμόζονται αμέσως μετά ώστε να επιστρέψει κανείς στις καθημερινές του υποχρεώσεις άμεσα.

Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο αλλά με φοβερή λάμψη καθώς και ήπιο ξεφλούδισμα δυο ημέρες.

Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών το δέρμα θα είναι σφριγηλό, χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό.

Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές ενώ σταδιακά οι ουλές ακμής με το πέρας των συνεδριών θα υποχωρήσουν αρκετά.

Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με dermapen των ουλών της ακμής;

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος.

Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας ειδική αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.

Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει εντελώς δωρεάν εξατομικευμένα πρωτόκολλα με βάση της ανάγκες του δικού σας προσώπου καθώς και συνδυασμό της θεραπείας dermapen με το fraxel laser.