Η ακμή είναι μια φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων συγκεκριμένων περιοχών του σώματος ( πρόσωπο και κορμός ).

Παρατηρείται συχνότερα κατά την εφηβεία και εκδηλώνεται με φαγέσωρες, βλατιδοφλύκταινες ή οζίδια και κύστεις.


Θεραπεία ουλών ακμής με Fraxel Laser

Σε βαριές περιπτώσεις ακμής, κυρίως στην οζώδη και κυστική ή την συρρέουσα ακμή μπορεί να ακολουθήσει σχηματισμός ουλών, ατροφικών ( με τη μορφή βοθρίων ή εντυπωμάτων ) ή υπερτροφικών ( χηλοειδή).

 

Οι ουλές της ακμής είναι ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν την νεαρή συνήθως ηλικία.

Όταν οι ουλές είναι πρόσφατες και διατηρούν ακόμη το ερυθρό τους χρώμα η θεραπεία είναι πολύ πιο εύκολη και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής;

Το laser Fraxel Restore είναι η εγκεκριμένη θεραπεία αντιμετώπισης των ουλών ακμής από το FDA της Αμερικής.

Πως δρα το fraxel laser στην θεραπεία των ουλών ακμής;

Το Laser Fraxel Restore θεωρείται το πιο εξιδεικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας.

Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermalζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα.

Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο ώστε να γεμίσει τις ουλές χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.

Στοχεύει το 5 έως και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως απαιτούνται 2-5 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδων.

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά, χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντας την θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

Πως θα είναι το δέρμα αμέσως μετά την θεραπεία;

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή το οποίο διαρκεί από 2 εώς 5 ημέρες ανάλογα με την θεραπεία.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αλλά και προοδευτικά.

Το δέρμα από τις επόμενες κιόλας ημέρες φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά και σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό ενώ διορθώνονται εξαιρετικά τόσο οι ερυθρές ουλές όσο και οι λευκές κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον με οποιοδήποτε άλλο Laser.

Προφυλάξεις μετά την θεραπεία

Απαραίτητη προϋπόθεση η αποφυγή του ήλιου, η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

Η ιατρός δερματολόγος Αναστασία Τζούμα θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την καλύτερη ανάπλαση του δέρματός σας.

Οι παραπάνω θεραπείες εφαρμόζονται αποκλειστικά από την ίδια την ιατρό δερματολόγο Dr Αναστασία Τζούμα η οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη δερματολόγος για την εφαρμογη του Fraxel Restore στην solta medical, California, San Fracisco.