Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού.

 

Θεραπεία της ακμής με δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους


Η ακμή είναι ένα νόσημα το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη ψυχολογική φόρτιση σε όλους τους ασθενείς γιαυτό και χρειάζεται άμεση θεραπεία καθώς και την αποφυγή δημιουργίας αντιαισθητικών ουλών.

Τι είναι η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους και πώς δρα στην θεραπεία της ακμής;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι ένας ιατρικός βαθύς καθαρισμός του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος χωρίς την χρήση ατμού αλλα με τη χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων.

Απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα μαζί ρύπους αλλά και σμήγμα.

Στη συνέχεια ακολουθεί διάνοιξη φαγεσώρων, κύστεων και κεχρίων καθώς και απομάκρυνση του κλειστού σμήγματος και πλήρης καθαρισμός των πόρων.

Οι σμηγματογόνοι αδένες μ' αυτόν τον τρόπο μειώνουν σταδιακά την παραγωγή σμήγματος ενώ οι πόροι παράλληλα κλείνουν, μειώνεται η λιπαρότητα και το πρόσωπο φαίνεται γρήγορα καθαρό και λαμπερό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την θεραπεία της ακμής με την δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση και από τον αν ο ασθενής βρίσκεται ταυτόχρονα σε τοπκή ή συστηματική θεραπεία για την ακμή του.

Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή, καθαρή από ρύπους και σμήγμα αλλά ταυτόχρονα ξεκούραστη επιδερμίδα.

Ωστόσο σε ασθενείς με φαγεσωρική ακμή ή σε ασθενείς που έχουν ακμή αλλά δεν επιθυμούν καμία φαρμακευτική παράλληλα αγωγή οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι περισσότερες.

Χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 4-6 περίπου συνεδριών κάθε 3 – 4 εβδομάδες.

Εάν λαμβάνω φραμακευτική αγωγή για την ακμή μου μπορώ να κάνω δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Βεβαίως μπορεί να γίνει η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ταυτόχρονα με την φαρμακευτική αγωγή για την ακμή.

Το σωστό είναι να προηγείται μία πλήρης δερματολογική εξέταση του ασθενή από την ιατρό δερματολόγο Dr Τζούμα Αναστασία προκειμένου να καθοριστεί το πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής και φυσικά να καθοριστεί η τοπική ή συστηματική φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να χρειάζεται να ακολουθήσει και το χρονοδιάγραμμα της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους.