Η θεραπεία μελάσματος με Fraxel restore dual laser. Πρόκειται για την αυθεντική θεραπεία κλασματικού λέιζερ και αποτελεί το Gold Standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης.

 

Θεραπεία μελάσματος με Fraxel restore dual laser

Το Fraxel restore dual laser έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Oυλές ακμής και χειρουργικές ουλές
  • Kηλίδες, Πανάδες
  • Μέλασμα (Μάσκα εγκυμοσύνης)
  • Ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές αλλοιώσεις)
  • Skin Resurfacing

H ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα εξετάσει με την ειδική λυχνία fotofider αναλυτή δέρματος το μέλασμά σας.

Θα ελέγξει το βάθος του μελάσματος καθώς και την έκταση του κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Κατόπιν θα επιλέξει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο για εσάς.

Δεδομένο ότι οι πιο επιθετκές θεραπείες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποτροπής, η ιατρός επιλέγει το Fraxel restore dual laser για τη θεραπεία του μελάσματος τελευταίο, μόνο όταν όλες οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

Με το νέο όμως Fraxel Restore Dual Laser μπορούμε να ξεκινήσουμε θεραπεία για την αντιμετώπιση του μελάσματος χωρίς τον φόβο της υποτροπής δεδομένου ότι μπορούμε να διαλέξουμε το ένα από τα δύο laser που διαθέτει και συγκεκριμένα το Thulium Laser.Το Thulium Laser είναι ένα Laser που εστιάζει πιο επιφανειακά, στο βάθος που βρίσκονται οι μελαγχρωματικές αλλοιώσεις καθώς και σε μεγαλύτερη επιφάνεια.
Στοχεύει το 5 εώς και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Πώς δρα το fraxel restore dual laser στο μέλασμα;

Tο Fraxel Restore Dual laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα.

Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το μέλασμα, προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο και να διορθώσει χρωματικές αλλοιώσεις χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος με αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικές αλλοιώσεις.

Πως θα είναι το δέρμα μου αμέσως μετά την θεραπεία;

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή του προσώπου το οποίο διαρκεί από 2 εώς 3 ημέρες ανάλογα με τo βάθος της θεραπείας.

Ποιες είναι οι προφυλάξεις για μη υποτροπή του μελάσματος μετά την θεραπεία με Fraxel restore dual laser;

Απαραίτητη προυπόθεση είναι η αποφυγή του ήλιου, η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος από την ίδια κιόλας ημέρα και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

H δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα εξετάσει το δέρμα σας δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία με την ειδική λυχνία – αναλυτή δέρματος Fotofinder και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για εσάς.