Μέλασμα

Το μέλασμα είναι η εμφάνιση καφέ, γκρι χροιάς στην επιφάνεια του δέρματος κυρίως του προσώπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ύπαρξη μελάγχρωσης σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε αντίθεση με τις πανάδες ή μελαγχρωματικές κηλίδες.

Η θεραπεία μελάσματος με Fraxel restore dual laser. Πρόκειται για την αυθεντική θεραπεία κλασματικού λέιζερ και αποτελεί το Gold Standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης.

Γνωρίζουμε ότι το μέλασμα είναι χρώμα το οποίο βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και λόγω της αντανάκλασης του φωτός δίνει αυτή την αντιαισθητική γκρίζα χροιά στο δέρμα.

H ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα εξετάσει με την ειδική λυχνία fotofider αναλυτή δέρματος το μέλασμά σας.

Το μέλασμα αποτελεί μία επίμονη και συχνά υποτροπιάζουσα διαταραχή της μελάχρωσης του δέρματος. Σε αντίθεση με τα Q-switched laser όπου πολλές φορές παρατηρούνταν υποτροπή του μελάσματος ή ακόμα και νέες δυσχρωμίες και οι θεραπείες συνοδεύονταν από πόνο και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, το επαναστατικό Dicovery Pico Plus Laser της Quanta System, προσφέρει εντυπωσιακά και ασφαλή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ακόμα και των ανθεκτικών μορφών μελάσματος, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για κύτταρα που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, οι θεραπείες λεύκανσης που αφορούν την επιφάνεια δεν έχουν αποτέλεσμα. Στο μέλασμα οφείλουμε να ακολουθήσουμε ένα ήπιο θεραπευτικό πρωτόκολλο και να μην προχωρήσουμε σε επιθετικές μεθόδους που θα έχουν γρήγορο μεν αποτέλεσμα όμως και γρήγορη υποτροπή οπότε η εικόνα του γίνεται χειρότερη από πριν. Για ν' αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο, ξεκινάμε από την πιο ήπια τεχνική. Αν αυτή δεν αποδώσει, προχωράμε στις επόμενη που είναι λιγότερο ελαφριά. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε με άλλη μέθοδο. Κατά σειρά επεμβατικότητας οι θεραπείες που εφαρμόζουμε είναι οι εξής:

Τέλος πια στις δυσχρωμίες με την Melan off θεραπεία! Πρόκειται για ένα συνδυασμό peeling με Microneedling στην ίδια συνεδρία. Η επαναστατική αυτή θεραπεία απομακρύνει τη μελανίνη η οποία είναι συγκεντρωμένη ακόμα και στα κατώτερα επίπεδα της επιδερμίδας, αναστέλλει την παραγωγής της επηρεάζοντας τους μηχανισμούς της μελανογένεσης και προάγει ένα ομοιόμορφο χρωματικό τόνο εξαλείφοντας ορατά τις δυσχρωμίες.