Το Dermapen είναι μια μορφή μεσοθεραπείας με την οποία εγχύουμε διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και ρετινόλη.

Μεσοθεραπεία προσώπου με dermapen

Σε τι διαφέρει η κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία από το dermapen;

H μεσοθεραπεία με το σύγχρονο dermapen είναι ανώδυνη και πλεονεκτεί στην διαδικασία της ανάπλασης μιας και έχει την δυνατότητα να διαπερνά την επιδερμίδα εώς και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε.

Στην κλασσική μεσοθεραπεία με την χρήση βελόνων οι ουσίες που εγχύουμε εισχωρούν ναι μεν πολύ βαθύτερα σε σχέση με το dermapen και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αλλά δεν έιναι δυνατόν να γίνουν τόσοι νυγμοί όπως στο dermapen με αποτέλεσμα η αναπλαστική ιδιότητα να είναι πολύ μικρότερη.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το dermapen στο πρώσωπο;

  • Στην αντιγήρανση αλλά και στην διόρθωση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων χρησιμοποιώντας κυρίως υαλουρονικό, βιτ C, ρετινόλη, ασκορβικό οξύ, dmae.
  • Στις ουλές ακμής αλλά και στην ακμή, με ειδικό πρωτόκολλο που αποφασίζει η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα χρησιμοποιώντας κατά βάση ειδικό μίγμα ρετινόλης
  • Σε θαμπό και λιπαρό δέρμα
  • Στο μέλασμα και στις δυσχρωμίες χρησιμοποιώντας γλουταθειόνη, βιτ C αλλά και υαλουρονικό.
  • Βελτιωση υφής δέρματος και σμίκρυνση πόρων

Είναι επώδυνη θεραπεία;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο Dermapen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς την χρήση αυτής.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά;

Αμέσως μετά την θεραπεία το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο αλλά με την βοήθεια ειδικής μάσκας relaxant με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες που εφαρμόζουμε αμέσως μετά την θεραπεία υποχωρεί αρκετά.

Τα ειδικά προιόντα μακιγιάζ Jane Iredale εφαρμόζονται αμέσως μετά ώστε να επιστρέψει κανείς στις καθημερινές του υποχρεώσεις άμεσα.

Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο αλλά με φοβερή λάμψη.

Η ερυθρότητα καλύπτεται με ένα κοινό make up αλλά και χωρίς αυτό δεν είναι ενοχλητική.

Σε περιπτώσεις βαθιάς ανάπλασης όπου έγινε χρήση ρετινόλης θα υπάρχει για 1-2 ήμερες και ήπιο ξεφλούδισμα.

Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών το δέρμα θα είναι σφριγηλό, χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό.

Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές ενώ σταδιακά οι ουλές ακμής με το πέρας των συνεδριών θα υποχωρήσουν αρκετά.

Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με dermapen;

Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος.

Η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας ειδική αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στο dermapen μία θεραπεία αρκεί για λαμπερό πρόσωπο.

Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης ή διόρθωση ρυτίδων ή ουλών ακμής τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.

Η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα θα σας προτείνει εντελώς δωρεάν εξατομικευμένα πρωτόκολλα με βάση της ανάγκες του δικού σας προσώπου