Η μεσοθεραπεία σώματος για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας είναι η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας στο σώμα κυρίως στους μηρούς και στα ψωμάκια αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς με σκοπό όμως τη διόρθωση της κυτταρίτιδας.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελονών ειδικές ουσίες για το σκοπό αυτό.

Τρόπος δράσης της μεσοθεραπείας κατά της κυτταρίτιδας

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και η απορρόφηση εξαρτάται από πολλούς παραγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Είναι επώδυνη θεραπεία η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα και ποιες οι επιπλοκές της;

Με την εφαρμογή πάγου για δέκα λεπτα πριν την εφαρμογή στην περιοχή, η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα είναι πολύ καλά ανεκτή.

Η μοναδική επιπλοκή της θεραπείας είναι οι μελανιές που οφείλονται στην βελόνα.

Για τον λόγο αυτό η ιατρός Dr Τζούμα Αναστασία χρησιμοποιεί συχνά ειδικό πιστόλι μεσοθεραπείας το οποίο ελαχιστοποιεί τον πόνο και αλλά και τις μελανιές.

Τι ουσίες χρησιμοποιούνται για την μεσοθεραπεία της κυτταρίτιδας;

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας είναι πολλές και συνδυάζονται από την ιατρό Dr Τζούμα Αναστασία η οποία σχεδιάζει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο ανάλογα με την περίπτωση.

Οι συχνότερες είναι οι εξής: Καφείνη, οργανικό πιρύτιο, καρνιτίνη, αγγινάρα κα.

- Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και κάθε πότε γίνονται;

Στη μεσοθεραπεία της κυτταρίτιδας χρειάζονται από 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 7-15 ημερών ανάλογα πάντα με την περίπτωση.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας για την κυτταρίτιδα;

Η μεσοθεραπεία για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας έχει ταχύτατα αποτελέσματα τα οποία φαίνονται από τη δεύτερη κιόλας συνεδρία.