Νέα

H ιατρός Αναστασία Τζούμα παρακολούθησε το επιστημονικο πρόγραμμα της European Academy of Dermatology and Venereology, 5-8 Μαρτίου 2015 στην Βαλένθια, Ισπανία.

H ιατρός Αναστασία Τζούμα παρακολούθησε το Masterclass- Shaping the facial oval in Galderma Aesthetic Academy, 22 may 2015, στη Ζυρίχη, Ελβετία.

 

H ιατρός Αναστασία Τζούμα παρακολούθησε το επιστημονικο πρόγραμμα της Orlando Derm Aesthetic and Clinical Conference, 15-18/01/2016, στο Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ.

H ιατρός Αναστασία Τζούμα παρακολούθησε το επιστημονικο πρόγραμμα της European Academy of Dermatology and Venereology, στις 7-11/10/2015 , στη Κοπενχάγη, Δανία.

Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες.Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού.Η ακμή παρατηρείται συχνότερα στην εφηβεία και είναι βαρύτερη στα αγόρια.Η ακμή προκύπτει από μια διαταραχή της κερατινοποιήσης των τριχικών θυλάκων κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος.Η διαταραχή αυτή σε συνδιασμό με την επίδραση ορμονών (ανδρογόνων) καθώς και μικροβίων (propionibacterium acnes),σε άτομα με κατάλληλο γενετικό υπόστρωμα,οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος,άσηπτη φλεγμονή και σαν επακόλουθο απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα.

Εφηβική ακμήΗ ακμή είναι μια από τις συχνότερες δερματοπάθειες η οποία εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συχνότερα στην εφηβεία.

Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού, η οποία σε συνδιασμό με την επίδραση ορμονών (ανδρογόνων) καθώς και μικροβίων (propionibacterium acnes), σε άτομα με κατάλληλο γενετικό υπόστρωμα, οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος, άσηπτη φλεγμονή και σαν επακόλουθο απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα.

Botox-κατάθλιψηΤο botox αποτελεί την δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.

Πρόκειται για μια πρωτείνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη.

nea6Η δερματοσκόπηση είναι μια ειδική απεικονιστική μέθοδος που αφορά τους σπίλους. Γίνεται με την βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου που ονομάζεται δερματοσκόπιο, το οποίο επιτρέπει την μεγένθυνση της εικόνας του σπίλου, την λεπτομερή εξέταση των επιμέρους χαρακτηριστικών του και την τελική αξιολόγηση του με βάση τα δερματοσκοπικά κριτήρια.

nea5Oι ραδιοσυχνότητες ACCENT αυξάνουν την θερμότητα του στρώματος του δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Αυτή η στοχευμένη ενέργεια βοηθάει...

 nea4"Τώρα η μάχη ενάντια στον χρόνο και στη βαρύτητα δεν γίνεται με νυστέρι,| αλλά με νήματα PDO"

nea2Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως το κοινό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και η χρήση αποτριχωτικής κρέμας προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα η μόνη ικανοποιητική τεχνική ήταν η χρήση βελόνας (ηλεκτρόλυση), η οποία είναι επώδυνη, χρονοβόρα και πολυέξοδη, ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μικρές μόνο επιφάνειες (π.χ. πρόσωπο). Ο σχηματισμός ουλών, οι αλλεργικές αντιδράσεις και η θυλακίτιδα (τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα ), είναι συχνές παρενέργειες των παραπάνω τεχνικών αποτρίχωσης.

nea1

Η αποτρίχωση με LASER είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, που καταργεί όλες τις παραδοσιακές τεχνικές.

Επίσημες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το long pulse Laser Alexandrite 755nm.

Aυτό είναι το laser το οποίο χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας και συγκεκριμένα τα δύο τελευταία μοντέλα του Αμερικάνικου οίκου Candela, το Gentle MAX και το Gentle Pro.