Το lifting με νήματα είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση.

Η ιατρός Δερματολόγος Αναστασία Τζούμα είναι εκπαιδευμένη Δερματολόγος στο Skin Esthetic Institute, Fort Lauderdalle , Florida, U.S.A. για την εφαρμογή νημάτων PDO - COGS

 

Θεραπεία προσώπου με Νήματα PDO


Τι είναι το lifting με νήματα PDO;

Τα νήματα PDO σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Εκτός από τα νήματα PDO υπάρχουν και τα νήματα άμεσης ανόρθωσης, τα νήματα COG. Τα νήματα αυτά διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές κτλ

Η ιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο πριν τη θεραπεία και επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση. Πολλές φορές γίνεται συνδιασμός νημάτων PDO και COG.

Από τι υλικό είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone).

Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων.

Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα.

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται το lifting με νήματα PDO;

Σε όλες τις περιπτώσεις που το δέρμα χρειάζεται υποστήριξη και σύσφιξη.

Εφαρμόζεται συχνότερα μετά την ηλικία των 30 ετών, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, σε περιπτώσεις μικρής αλλά και μεγάλης χαλάρωσης.

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων pdo;

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία.

Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.

Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.

Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην '' ανύψωση '' των πεσμένων περιοχών του προσώπου.

Τα νήματα τοποθετούνται είτε οριζόντια είτε κάθετα είτε σε πλέγμα ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής.

Υπάρχουν νήματα μονόκλωνα, πολύκλωνα, με κώνους cog, στριφτά αλλά και τα εντυπωσιακά νήματα άμεσης ανόρθωσης.

Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα επιλέξει τα κατάλληλα νήματα ανάλογα με την περίπτωση σας.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται τα νήματα PDO στο πρόσωπο;

Στο πρόσωπο τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές με συνδυασμό νημάτων PDO, COG με κώνους αλλά και νημάτων άμεσης ανόρθωσης.

Το πρόσωπο αποκτά υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή.

Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Είναι επώδυνη διαδικασία και πόσο διαρκεί;

Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο ήπια τοπικά φαινόμενα πχ. εκχυμώσεις.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα των νημάτων και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO είναι ορατά αμέσως χάρη στην μηχανική των νημάτων και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά ΑΜΕΣΑ όταν χρησιμοποιηθούν νήματα άμεσης ανόρθωσης COG.

Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμος αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό.

Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για τη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Συνδυάζονται τα νήματα με άλλες θεραπείες;

Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η εφαρμογή των νημάτων με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται και τα αποτελέσματα είναι ορατά νωρίτερα και για περισσότερο χρόνο.

Στις περιοχές που έχουμε εφαρμόσει τα νήματα μπορούμε να εγχύσουμε επίσης συμπληρωματικά υαλουρονικό οξύ σε 15 ημέρες.

Η ποσότητα του υαλουρονικόυ οξέος που θα χρειαστεί μία περιοχή πχ ρινοπαρειακές, θα είναι πολύ λιγότερη εάν έχει προηγηθεί στο ίδιο σημείο τοποθέτηση νημάτων ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Τέλος, στις περιοχές που έχουμε τοποθετήσει νήματα συστήνουμε ραδιοσυχνότητες Accent τις επόμενες κιόλας ημέρες, για ενίσχυση της διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου.

Η ιατρός δερματολόγος Αναστασία Τζούμα θα εκτιμήσει εντελώς δωρεάν τη δική σας περίπτωση και θα σας ενημερώσει σχετικά με το πρωτόκολλο που θα πρέπει ΕΣΕΙΣ να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε το πρόσωπο που επιθυμείτε, άμεσα και κυρίως χωρίς πόνο και χειρουργικές τομές.