Τα νήματα APTOS BODY , από τα αρχικά AntiPTOtic System ( Αντί πτώσης ) , είναι τα πιο εξειδικευμένα νήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης όλων των ανατομικών στοιχείων του προσώπου που με το πέρασμα του χρόνου είχαν εμφανή πτώση.

Η ιατρός Δερματολόγος Αναστασία Τζούμα είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη δερματολόγος για την εφαρμογή νημάτων APTOS BODY.

Νήματα APTOS BODY

Τι είναι τα νήματα APTOS BODY και πως εφαρμόζονται;

Η σειρά της Aptos Body προσφέρει μια ενδιάμεση λύση μεταξύ του χειρουργικού και του απλού νήματος, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά των απλών PDO.

Τα νήματα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από τα νήματα PDO στη σύνθεσή τους, στη λειτουργία τους καθώς και στη διάρκεια του αποτελέσματος.

Πρόκειται για νήματα που είναι τοποθετημένα μέσα σε κάνουλες τα οποία φέρουν σε όλο τους το μήκος μικρές ακίδες (microscopic barbs).

Τοποθετούνται στα σημεία του σώματος που θελουμε να διορθώσουμε και στις δύο πλευρές, αφού πρώτα έχει γίνει λεπτομερής ανάλυση του προβλήματος, σχεδιασμός και τοπική αναισθησία.

Ανάλογα με την περίπτωση θα τοποθετηθούν από 10-20 νήματα ανά περιοχή χαλάρωσης και όλα από ένα ή έστω δύο διαφορετικά σημεία εισόδου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορούμε να τραβήξουμε όσο θέλουμε σε κάθε πλευρά. Η δύναμη των νημάτων αυτών είναι πολύ εντυπωσιακή.

Σε ποια σημεία του σώματος εφαρμόζονται τα νήματα APTOS BODY;

Τα νήματα APTOS BODY εφαρμόζονται στους προσαγωγούς, στο γόνατο, στα μπράτσα και στην περιοχή της κοιλιάς.

Είναι επώδυνη διαδικασία η εφαρμογή των νημάτων APTOS BODY;

Η εφαρμογή των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου σε άσηπτες συνθήκες με τοπική αναισθησία και είναι πολύ καλά ανεκτή.

Πόση ώρα διαρκέι η εφαρμογή των νημάτων aptos BODY;

Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 30 λεπτά εώς και μία ώρα.

Πως θα είμαι μετά την εφαρμογή των νημάτων aptos BODY;

Στην περιοχή εφαρμογής θα υπάρχει οίδημα το οποίο μπορεί να κρατήσει εώς και δύο ή τρεις ημέρες. Πιθανόν να υπάρχουν και κάποιες εκχυμώσεις που αντιμετωπίζονται με την χρήση κρέμας Άρνικας.Αρχικά γίνεται μια υπερβολική

διόρθωση της χαλάρωσης, δεδομένου ότι μετά από μερικές ημέρες ένα μικρό μέρος του τραβήγματος χάνεται και διορθώνεται αυτόματα.Πιθανόν να χρειαστεί να γίνει λήψη αντιβιοτικής αγωγής προφυλακτικά για κάποιες ημέρες εφόσον το κρίνει σκόπιμο η ιατρός.

Δεν δημιουργούνται ουλές στο δέρμα ούτε σημάδια δεδομένο ότι τα νήματα είναι βιοσυβατά και βιοδιασπώμενα σε 360 ημέρες.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα της θεραπέιας με APTOS BODY και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά άμεσα. Έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα από οποιοδήποτε άλλο νήμα. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης του σώματος και μπορεί να φθάσει και τα δύο χρόνια.

Αν τα νήματα συνδυαστούν με άλλες θεραπείες σώματος όπως οι ραδιοσυχνότητες ACCENT ή THERMAGE ή με άλλες θεραπείες σύσφιξης τα αποτελέσματα τους διαρκούν πολύ περισσότερο.