Τι είναι το lifting με νήματα PDO;

Το lifting με νήματα PDO είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση.

Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με απολύτως ασφαλή τρόπο.

Νήματα PDO στο πρόσωπο

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone).

Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων.

Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα.

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.

Με την απλή εΙσαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της , το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.

Στο πρόσωπο τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο οβάλ του προσώπου και στις παρειές με συνδιασμό νημάτων PDO, COG με κώνους αλλά και νημάτων άμεσης ανόρθωσης.

Το πρόσωπο αποκτάει υγιή και νεανική όψη, ενώ η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από τα μάτια, στις ρινοπαρειακές αύλακες και στις γωνίες του στόματος, ενώ δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση.

Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO είναι ορατά αμέσως χάρη στην μηχανική των νημάτων και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιηθούν νήματα άμεσης ανόρθωσης.

Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμος αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό.

Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για την σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.