Η χρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί τη γήρανση της επιδερμίδας ή αλλιώς φωτογήρανση με χαρακτηριστικές μελαγχρωματικές αλλοιώσεις ή αλλιώς πανάδες αλλά και ρυτίδες.

 

Θεραπεία Πανάδων προσώπου με Fraxel Laser

Πως δρα το fraxel dual laser στην φωτογήρανση;

Tο Fraxel Restore Dual laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα με αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικές αλλοιώσεις.

Με το νέο μοντέλο Fraxel Restore Dual Laser έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε το ένα απο τα δύο Laser που συνδυάζει ( restore – thulium) και συγκεκριμένα το Thuilum και έτσι να εστιάσουμε πιο επιφανειακά, στο βάθος που βρίσκονται οι μελαγχρωματικές αλλοιώσεις καθώς και σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Στοχεύει το 5 εώς και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες Fraxel Laser χρειάζονται για τη Θεραπεία των Πανάδων του προσώπου;

Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδων.

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά, χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντας τη θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

Πως θα είναι το δέρμα μου αμέσως μετά τη Θεραπεία των Πανάδων του προσώπου με Fraxel Laser;

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή το οποίο διαρκεί από 2 εώς 5 ημέρες ανάλογα με την θεραπεία.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα του Fraxel Laser στις Πανάδες του Προσώπου;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προοδευτικά. Το δέρμα από τις επόμενες κίολας ημέρες φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά και σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό ενώ διορθώνονται εξαιρετικά οι χρωματικές ανωμαλίες και ο χρωματικός τόνος του δέρματος.

Προφυλάξεις μετά την θεραπεία των Πανάδων με Fraxel Laser

Απαραίτητη προυπόθεση η αποφυγή του ήλιου, η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

Σε τι υπερέχει η διόρθωση των πανάδων με fraxel laser σε σχέση με το laser alexandrite;

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με Fraxel συγκριτικά με τον Alexandrite είναι ο μηδενικός χρόνος επούλωσης του δέρματος, χωρίς ενοχλήσεις και παρενέργειες ενώ δε διορθώνει μόνο τις μελαγχρωματικές κηλίδες αλλά παράλληλα διορθώνεται η συνολική υφή του δέρματος και η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, δροσερή και σφριγηλή.
Αντίο στην φωτογήρανση!