Η μεσοθεραπεία πρωτοξεκίνησε το 1958 στην Γαλλία από τον Dr. Michel Pistor. Από το 1987 χρησιμοποιείται στην Ιατρική σε πολλές ειδικότητες και ως επί το πλείστον στην Αισθητική Δερματολογία με κύριο στόχο την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου

Τι είναι η ετερόλογη μεσοθεραπεία στο πρόσωπο;

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο, εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τρόπος δράσης της μεσοθεραπείας

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και η απορρόφηση εξαρτάται από πολλούς παραγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Αυτό μεγιστοποιει το αποτέλεσμα των θεραπειών μας και εχει εφαρμογή σε θεραπείες αντιγήρανσης, ουλών, μελάσματος, αλωπεκιών, κυτταρίτιδας.

Ενδείξεις μεσοθεραπείας στο πρόσωπο

  • Αντιγήρανση
  • Χρησιμοποιείται αρχικά για την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και για την πρόληψη δημιουργίας ρυτίδων και κατόπιν για την διόρθωση λεπτών ρυτίδων.Στην περίπτωση αυτή κύριο συστατικό της μεσοθεραπείας είναι το υαλουρονικό οξύ σε μεγάλη συγκέντρωση και βιταμίνες.
  • Με ειδικό πρωτόκολλο που αποφασίζει η ιατρός χρησιμοποιείται στην διόρθωση ουλών ακμής. Σαυτήν την περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ρετινόλης και Dermapen.
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία που αφορά άτομα με δυσχρωμίες και μέλασμα. Σαυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε ασκορβικό οξύ, ρετινόλη, βιταμίνη c και γλουταθειόνη.
  • Σύσφιξη προσώπου και λαιμού
  • Λιποδιάλυση σε προγούλι

Πως δρα στην αντιγήρανση και ανάπλαση του δέρματος;

Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του.

Τοπικά δημιουργείται μικροαιμορραγία, άσηπτη φλεγμονή και επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων.

Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος.

Βέβαια απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες ώστε να συνεχιστεί η ιστική αναδόμηση και να προκληθεί κολλαγονογένεση, η οποία είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Είναι επώδυνη θεραπεία;

Χρησιμοποιούμε τοπικη αναισθησία. (τοπική αναισθητική κρέμα επαρκεί στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Αμέσως μετά από τη θεραπεία μπορεί να τοποθετηθεί ένα δροσερό επίθεμα ή μία μάσκα, ώστε να ανακουφίσει ένα ήπιο αίσθημα καύσου που υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό η ιατρός Dr Τζούμα Αναστασία χρησιμοποιεί συχνά ειδικό πιστόλι μεσοθεραπείας το οπόιο ελαχστοποιεί τον πόνο και αλλά και τις μελανιές.

Επιπλοκές

Δεν υπάρχουν επιπλοκές παρά μόνο ίσως λίγες μικρές μελανιές από τους νυγμούς της βελόνας τα οποία υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.

{sliderΚάθε πότε γίνονται οι συνεδρίες και πόσες χρειάζονται;}

Στην μεσοθεραπεία του προσώπου αρκεί μία μεσοθεςραπεία για ενυδάτωση και λάμψη.

Ωστόσο επαναλλαμβανόμενες θεραπείες, 3-5, με μεσοδιάστημα από 15 ημέρες εώς ένα μήνα χρειάζονται για την διόρθωση ρυτίδων, ουλών ακμής ή μελάσματος. . .

Ποιο είναι το κόστος της κάθε συνεδρίας;

Το κόστος εξαρτάται από την περίπτωση

Η ιατρός θα σας ενημερώσει δωρεάν σχετικά με την δική σας περίπτωση, τις προσδοκίες σας, την χρήση ή όχι Dermapen, τον αριθμό των συνεδριών και το κόστος αυτών.