Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας - σε ποσοστό 56% - και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλέων καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.

 

υαλουρονικό οξύ

Τι είναι τα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέος;

Πρόκειται για την πιο ασφαλή, ανώδυνη και με τον πλέον φυσικό τρόπο θεραπεία αποκατάστασης των ρυτίδων.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel το οποίο ενίεται στο δέρμα. Το gel είναι φιλικό προς τους ιστούς και προσομοιάζει εξαιρετικά το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα μας.

Ελαττώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση ανεπιθύμητων ρυτίδων, διατηρεί το περίγραμμα του προσώπου, προσφέρει όγκο και να αναζωογονεί το δέρμα.

Ποιο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούμε στο ιατρείο;

Αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να γίνεται από όλους τους ασθενείς προκειμένου να είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους, την διάρκεια αλλά και την φυσική όψη του αποτελέσματος.

Το υαλουρονικό οξύ το οποίο χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι κυρίως το Restylane®, Σουηδικής προελεύσεως.

Είναι η πιο εξελιγμένη πρόταση της επιστημονικής κοινότητας στο χώρο των εμφυτευμάτων, καθώς δεν εμπεριέχει ζωικές ουσίες και τοξίνες και συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.

Αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό μας χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο σώμα.

Το Restylane® αποτελεί το πιο επιστημονικά τεκμηριωμένο προϊόν υαλουρονικού οξέως στον κόσμο με εκτεταμένες μελέτες που αποδεικνύουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Το Restylane® έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 15 εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως τα τελευταία 12 χρόνια.

Χρησιμοποιούμε επίσης και άλλες επίσημες εταιρείες υαλουρονικών οξέων όπως τα προιόντα Juviderm.

Είναι επώδυνη η θεραπεία του υαλουρονικού οξέως;

Η θεραπεία είνα ανώδυνη ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής αναισθητικής κρέμας για 30 λεπτά πριν την εφαρμογή στην περιοχή.

Ειδικά το υαλουρονικό οξύ της Σουηδικής εταιρείας Restylane® καθώς και τα προιόντα Juviderm είναι ειδικά επεξεργασμένα με λιδοκαίνη κάνοντας την θεραπεία εντελώς ανώδυνη.

Διάρκεια θεραπείας καθώς και αποτελέσματος

Η θεραπεία διαρκεί μόλις 30 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιιστρέψει στην εργασία του αμέσως.

Το αποτέλεσμα μίας και μόνης θεραπείας φαίνεται αμέσως και διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, για τη δημιουργία πιο έντονων χειλιών, για το σχηματισμό του περιγράμματος του προσώπου, για την αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και το πηγούνι, καθώς και για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης πολύ ήπιων μελανιών καθώς και ήπιου οιδήματος.

Στην περίπτωση αυτή η ιατρός σας συνταγογραφεί μία κρέμα για την ταχύτατη απορρόφηση αυτών.

Το αποτέλεσμα με τη χρήση υαλουρονικού οξέος είναι απόλυτα φυσικό και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τι έχετε κάνει.

Απλούστατα το πρόσωπο σας θα φαίνεται πιο φρέσκο, ξεκούραστο και υγιές.

Τι είναι οι μικροκάννουλες της Restylane®;

Η Restylane® μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιησούμε για τη θεραπεία αυτή αντί για βελόνα ειδικές RESTYLANE Pix’L Microcannulas.

Με την μικροκάνουλα η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως γίνεται ατραυματικά, σε ολόκληρο το πρόσωπο και τα χείλη λόγω της ελαστικότητας και της αμβλείας άκρης της σε σχέση με τις βελόνες.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης μελανιών και οιδήματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο των τσιμπημάτων με βελόνα.

Αυτό γιατί κάτω από κάθε τσίμπημα βελόνας δημιουργείται ένα «μπαλλάκι», οπότε πρέπει να γίνει έντονο μασάζ για να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ενώ με τη μικροκάννουλα δημιουργείται μια ομοιόμορφη γραμμή κάτω από τη ρυτίδα.

Mπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή, ακόμη και σε περιοχές με πολλά αγγεία (όπως μάτια, μέτωπο, κροταφική περιοχή, χείλη), που διαφορετικά θα αποφεύγαμε λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για δημιουργία μελανιών.