Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας - σε ποσοστό 56% - και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.

 

Υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες 


Οι ρινοπαρειακές αύλακες είναι η συχνότερη θέση έγχυσης υαλουρονικού οξέος.

Η απώλεια όγκου στην περιοχή αυτή μπορεί να οφείλεται στην απώλεια βάρους, στην πρόοδο της ηλικίας αλλά και σε κατασκευαστικά αίτια μιας και πολλά νέα άτομα παρουσιάζουν βαθιές ρινοπαρειακές άυλακες σε πολύ μικρές ηλικίες.

Τι υλικά χρησιμοποιούμε στην περιοχή των ρινοπαρειακών αυλάκων;

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στις ρινοπαρειακές αύλακες χρησιμοποιούμε κυρίως υαλουρονικό οξύ Restylane ή Juviderm 3.

Σε βαθύτερες ρινοπαρειακές άυλακες χρησιμοποιούμε υλικά όπως Restylane Perlane η΄ Juviderm 4.

Η δερματολόγος πολλές φορές συνδυάζει διάφορα υλικά, σε άλλα σημεία βαρύτερα και αλλού ελαφρύτερα ανάλογα με το πρόβλημα.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις χρησιμοποιείται ειδική τεχνική με ένα βαρύτερο υλικό όπως το Restylane perlane στο βάθος της ρυτίδας και στην επιφάνεια αυτής ένα πιο ελαφρύ υλικό όπως το Restylane ή Juviderm 3.

Σε σοβαρή χαλάρωση έχει αποτέλεσμα η έγχυση υαλουρονικού οξέος στις ρινοπαρειακές άυλακες;

Σε αυτές τις περιπτώσεις που συνυπάρχει σοβαρού βαθμού χαλάρωση του δέρματος συνδυάζεται τέλεια η ταυτόχρονη έγχυση υαλουρονικού οξέος με την εφαρμογή λίγων νημάτων PDO που ανασηκώνουν ξανά το χαλαρωμένο δέρμα.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.