Πρόκειται για ένα πήλινγκ μεσαίου βάθους ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρά και ακνεικά δέρματα. Ο στόχος της θεραπείας είναι η καταπολέμηση των ακνεικών βλαβών καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης νέων εστιών. Το beta peel εξουδετερώνει τους τρεις βασικούς παράγοντες που προκαλόυν την ακμή στοχέυοντας στον καθένα μεμονωμένα, φαγέσωρες, φλεγμονή και φραγμένοι πόροι.

beta peel

Πως δρα το beta peel;

Το beta peel περιέχει σαλικυλικό καθώς και αζελαικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, ενώ παράλληλα το αζελαικό οξύ παρέχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω του ότι καταπολεμά έναν βασικό παράγοντα της ακμής, το προπιονικό βακτηρίδιο αυτής.

Ποια είναι η διαδικασία του beta peel;

Αρχικά γίνεται καθαρισμός του προσώπου με ειδικό καθαριστικό προιον και κατόπιν εφαρμόζεται ειδικός αφρός με οξέα 15% για την προετοιμασία του δέρματος πριν το πήλινγκ.

Ακολουθεί η εφαρμογή του beta pee με τη βοήθεια ενός πινέλου όπου παραμένει στο πρόσωπο από 3 εώς και 10 λεπτά. Η εξουδετέρωση του πήλινγκ γίνεται με ειδικό neutralizing spray το οποίο απενεργοποιεί ταχύτατα το πήλινγκ και σταματάει κατευθείαν οποιοδήποτε αίσθημα κάυσου. Στη συνέχεια εφαρμόζεται η vitamin skin boost peel-off mask της εταιρείας medik8 η οποία είναι πλούσια σε αναπλαστικά συστατικά για να δώσει στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται μετά την θεραπεία.

Στο τέλος εφαρμόζεται η skin recovery cream της εταρείας medik8.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του beta peel;

To beta peel βασιζόμενο σε μία μέγιστης ισχύος φόρμουλα, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας βοηθάει στην αναστολή του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής και παρέχει βαθύ καυαρισμό στο δέρμα καταπολεμώντας την λιπαρότητα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Η ιατρός Αναστασία Τζούμα θα καθορίσει τον αριθμό των συνεδριών ανά περίπτωση και θα προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την διατήρηση του αποτελέσματος.