Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι το Laser Fraxel Restore Dual.

Το Laser Fraxel Restore Dual θεωρείται το πιο εξιδεικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας.

Έχει πάρει επίσημα έγκριση από το FDA για το σκοπό αυτό.

 

Fraxel laser κατά των ραγάδων

Πώς δρα το Fraxel restore dual laser στις ραγάδες;

Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal.

Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.

Στοχεύει το 6 έως και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για τη θεραπεία των ραγάδων με Fraxel restore dual laser;

Συνήθως απαιτούνται 2-5 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδες.

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία των ραγάδων με Fraxel restore dual laser;

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά, χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντας τη θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

Πώς θα είναι το δέρμα αμέσως μετά την θεραπεία;

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή το οποίο διαρκεί από 2 εώς 5 ημέρες ανάλογα με το βάθος της θεραπείας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του Fraxel restore dual laser στις ραγάδες;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προοδευτικά.

Το δέρμα από τις επόμενες κιόλας ημέρες φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές ενώ προοδευτικά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά και σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό ενώ διορθώνονται εξαιρετικά τόσο οι ερυθρές ραγάδες όσο και λευκές κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο εώς αδύνατον με οποιοδήποτε άλλο Laser.

Σταδιακά στο επόμενο διάστημα οι ραγάδες μειώνονται σε βάθος αλλά και πλάτος και γίνονται ολοένα πιο αχνές μιας και η επούλωση μετά από κάθε εφαρμογή fraxel laser συνεχίζεται για περίπου 6 μήνες μετά την κάθε συνεδρία.

Προφυλάξεις μετά τη θεραπεία Fraxel restore dual laser

Απαραίτητη προϋπόθεση η αποφυγή του ήλιου, η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

Η θεραπεία γίνεται από την ίδια την ιατρό;

Η παραπάνω θεραπεία εφαρμόζεταιι αποκλειστικά από την ίδια την ιατρό δερματολόγο Dr Αναστασία Τζούμα η οποία είναι εκπαιδευμένη για την εφαρμογη του Fraxel Restore Dual καθώς διαθέτει ένα από τα λίγα πρωτότυπα μηχανήματα fraxel restore dual στην Αθήνα.