Τι είναι το μέλασμα;

Το μέλασμα είναι η εμφάνιση καφέ, γκρι χροιάς στην επιφάνεια του δέρματος κυρίως του προσώπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ύπαρξη μελάγχρωσης σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε αντίθεση με τις πανάδες ή μελαγχρωματικές κηλίδες οι οποίες βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος.

Ο δερματολόγος σας είναι σε θέση να ξεχωρίσει αν πρόκειται για μέλασμα και αν ναι, ποια είναι η έκταση του και το βάθος του προβλήματος.

Αυτό γίνεται με την χρήση ειδικής λυχνίας Wood ή της ειδικής ψηφιακής λυχνίας Fotofinder που διαθέτουμε στο ιατρείο.

melastop plus

MelaStop - Η πρωτοποριακή θεραπεία για την αντιμετώπιση του μελάσματος
που εφαρμόζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ιατρείο μας.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εμφανίζεται συνήθως το μέλασμα;

Το μέλασμα εμφανίζεται κυρίως στο μέτωπο, στα πλάγια της μύτης, στο άνω χείλος και στις παρειές.

Συχνότερα εμφανίζεται στα πρόσωπα των γυναικών.

Αιτίες εμφανίσεως μελάσματος

Η κληρονομική προδιάθεση είναι σημαντική στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο δεν υπάρχει πάντα.

Σημαντικοί αιτιολογικοί παράγοντες είναι η έκθεση στον ήλιο, ο σκούρος φωτότυπος δέρματος καθώς και η λήψη φωτοευαίσθητων φαρμάκων πχ ισοτρετινοίνη,κορτιζόνη, αντισυλληπτικά.

Είναι ιδιαίτερα συχνή η εμφάνιση μελάσματος σε ορμονικές διαταραχές, εξωγενή λήψη ορμονών καθώς και στην κύηση.

Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μετά την εγκυμοσύνη τους εμφάνισαν δυσχρωμίες στο πρόσωπο τους.

Ποιες είναι οι θεραπείες του μελάσματος;

Δεδομένου ότι πρόκειται για χρώμα που βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος όλες οι θεραπείες που αφορούν την επιφάνεια της επιδερμίδας δεν έχουν αποτέλεσμα.

Στο μέλασμα οφείλουμε να ακολουθήσουμε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο και να μην προχωρήσουμε σε επιθετικές θεραπείες που θα έχουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα αλλά ωστόσο και γρήγορη υποτροπή.

Η γιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα εξετάσει με ειδική λυχνία το βάθος και την έκταση του προβλήματος, θα αξιολογήσει και θα συστήσει αρχικά, μια ειδική για την δική σας περίπτωση λευκαντική κρέμα και κατόπιν ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο, με βάση το δικό σας πρόβλημα.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία MelaStop;

Πρόκειται για ένα συνδυαστικό πρωτόκολλο 6 συνεδριών που αποτελούνται από 3 white peel και 3 dermapen με ρετινόλη με μεσοδιάστημα 1-2 εβδ. Καλό είναι να προηγείται πάντα μία δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους πριν από την έναρξη της θεραπείας.

Τι είναι το white peel της εταιρείας medik8;

Πρόκειται για ένα ειδικό χημικό πήλινγκ της εταιρείας medik8 το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία του μελάσματος, την διόρθωση των χρωματικών αλλοιώσεων του προσώπου και μειώνει την πιθανότητα υποτροπής αυτών. Τα βασικά συστατικά του είναι φυτικό οξύ και L-λακτικό οξύ.

Τι είναι το dermapen με ρετινόλη;

Το Dermapen είναι η εξέλιξη των παλιών roller. Είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σαν μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες.

Το DermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Στην θεραπεία mela stop χρησιμοποιούμε ρετινόλη, γλουταθειόνη καθώς και vita C.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας της θεραπείας mela stop;

O xρόνος αποθεραπείας μετά από κάθε συνεδρία είναι σχεδόν μηδενικός.Παρουσιάζεται μία ήπια ερυθρότητα μία ημέρα μετά το dermapen που καλύπτεται με τα ειδικά προιόντα μακιγιάζ jane iredale και μία ήπια ξηρότητα δυο ή τρεις ημέρες μετά το white peel.

Η ιατρός Αναστασία Τζούμα θα εκτιμήσει το βάθος του μελάσματος σας, πριν την έναρξη της θεραπείας, με την βοήθεια του ειδικού αναλυτή δέρματος και θα σας συστήσει το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την προετοιμασία του δέρματος πριν από την θεραπεία αλλά και μετά από αυτήν.