Πήλινγκ προσώπου με AHA.

Τι είναι τα πήλινγκ προσώπου με AHA;

χημικά peelings βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό κτλ) στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής και την ανανέωση της επιδερμίδας.

πήλινγκ με AHA ή άλφα υδροξυοξέα ή γλυκολικό οξύ είναι επιφανειακού βάθους peelings τα οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα συχνά γιατί χαρακτηρίζονται για την ευκολία της εφαρμογής τους και τον μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας τους.

 

Peeling AHA


Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται τα peelings με AHA;

  • Σε όλες τις περιπτώσεις θαμπού, άγριου και αφυδατωμένου δέρματος
  • Σαν προετοιμασία για πήλινγκ με TCA
  • Πριν από ενέσιμες θεραπείες όπως Botox και υαλουρονικού οξύ και μάλιστα ακόμη και την ίδια ημέρα, μιας και βοηθούν στην αύξηση της διάρκειας του αποτελέσματος των θεραπειών αυτών.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε τα peeling γλυκολικού οξέος της Αμερικάνικης εταιρείας Νeostrata καθώς και τα professional peelings της Γαλλικής εταιρείας Dermaceutic.

Χρειάζεται ειδική προετοιμασία για την εφαρμογή ενός peeling γλυκολικού οξέος AHA;

H ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τη θεραπεία πήλινγκ με ΑΗΑ.

Η προετοιμασία δεν είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο δίνει πολύ καλύτερα τελικά αποτελέσματα.

Συνήθως χρησιμοποιούμε για προετοιμασία κρέμα με AHA για 2 τουλάχιστον εβδομάδες πριν το πήλινγκ , την οποία και διακόπτουμε 3-4 ημέρες πριν την εφαρμογή.

Καλό είναι να αποφεύγεται η αποτρίχωση του προσώπου, η χρήση ξανθιστικής κρέμας και η βαφή μαλλιών τις προηγούμενες από την θεραπεία ημέρες.

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής ενός peeling γλυκολικού οξέος AHA;

Αρχικά γίνεται πολύς καλός καθαρισμός του προσώπου με σαπούνι και νερό και αφαιρείται κάθε ίχνος μακιγιάζ.

Κατόπιν εφαρμόζεται για 5-10 λεπτά ειδικός αφρός dermaceutic foamer με 15% γλυκολικό οξύ για τη σταδιακή προετοιμασία του δέρματος.

Αφού αφαιρέσουμε με νερό τον αφρό από το πρόσωπο και το σκουπίσουμε πολύ καλά, η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα εφαρμόζει το διάλυμα του γλυκολικού οξέος AHA στο πρόσωπο με ειδικό πινέλο.

Η συγκέντρωση του διαλύματος επιλέγεται από την ιατρό Dr Aναστασία Τζούμα με βάση το πρόβλημα αλλά και την ποιότητα της επιδερμίδας του ασθενή.

Ο χρόνος παραμονής του γλυκολικού οξέος καθορίζεται από την ιατρό και κυμαίνεται από 1-2 λεπτα.

Ακολουθεί εξουδετέρωση του χημικού παράγοντα με ειδική βάση εξουδετέρωσης.

Τέλος γίνεται εφαρμογή ειδικής ανακουφιστικής κρέμας Cosmo Peel και αντιηλιακού σκευάσματος στο πρόσωπο.

Πως θα είναι το δέρμα μου τις επόμενες ημέρες;

Αμέσως μετά θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα το οποίο επιτρέπει κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τις επόμενες κιόλας ημέρες το δέρμα θα είναι πολύ πιο λαμπερό και ενυδατωμένο.

Ποιές είναι οι προφυλάξεις μετά την θεραπεία με πήλινγκ γλυκολικού οξέος AHA;

Για τις επόμενες ημέρες η ιατρός θα σας συστήσει μία πλούσια ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα, αποφυγή του ήλιου και χρήση αντιηλιακού σκευάσματος.