Καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν ένα υγιές, φρέσκο και λαμπερό δέρμα που να μην παρουσιάζει ατέλειες απαιτώντας θεραπείες εντελώς φυσικές, που να ταιριάζουν στο προφίλ της ζωής τους

 

Total Plasma Lift 

Τι είναι το total plasma lift;

Το total plasma lift ή αλλιώς vampire lift είναι μια Nέα επαναστατική θεραπεία ανάπλασης και σύσφιξης της επιδερμίδας.

Πρόκειται για τον συνδυασμό του fraxel laser και της αυτόλογης μεσοθεραπείας με βλαστοκύτταρα (prp-με αίμα του ασθενή).

Ο συνδυασμός αυτός έχει εντυπωσιακά και ταχύτατα αποτελέσματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, και οδηγεί στην βαθιά αναζωογόνηση της επιδερμίδας χωρίς ενοχλήσεις, παρενέργειες με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Τι ακριβώς κάνει το fraxel laser;

Το αυθεντικό fraxel είναι η κορυφαία επιλογή laser στην αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

Παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης ,microthermal ζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα.

Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.

Στοχεύει το 5 εώς και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του, οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.

Ποια η δράση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;

Πρόκειται για μία μεσοθεραπεία κατά την οποία δεν χρησιμοποιούμε ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες αλλά εγχύουμε αυτόλογο (δηλαδή του ιδίου του ασθενή αίμα) πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια του ασθενή έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε.

Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.

Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι στη συνέχεια θα παράξουν νέο κολλαγόνο και όλους τους απαραίτητους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος (Ελαστίνη, γλυκοπρωτείνες κτλ.) καθώς και υαλουρονικό οξύ, οι οποίοι ευθύνονται για την ταχύτατη αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Ποια είναι η διαδικασία του vampire total plasma lift;

Στο vampire total plasma lift, η θεραπεία ξεκινάει με την εφαρμογή του fraxel laser, έτσι ώστε να προηγηθεί η ενεργοποιήση του κολλαγόνου.

Ακολουθεί αμέσως μετά η αυτόλογη μεσοθεραπεία, με λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ίδιο τον ασθενή.

Το αίμα φυγοκεντρείται και απομονώνεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και βλαστοκύτταρα, το οποίο εγχύεται στην περιοχή όπου είχε προηγουμένως γίνει το fraxel laser.

Η τεχνική της μεσοθεραπείας γίνεται είτε με έγχυση (βελόνα) έιτε με χρήση dermapen ( μη ενέσιμη prp).

Ακολουθούν μάσκες ανάπλασης που βοηθούν το πρόσωπο να επανέλθει αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας.

Eίναι επώδυνη θεραπεία του vampire total plasma lift;

Η θεραπεία γίνεται στον χώρο του ιατρείου.

Η αιμοληψία γίνεται με πολύ μικρές πεαλούδες και είναι εντελώς ανώδυνη ενώ η διαδιακασία του fraxel και του prp γίνοται πολύ καλά ανεκτά με την χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας που προηγείται της διαδικασίας.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά.

Η ιατρός δερματολόγος Dr Αναστασία Τζούμα θα σας δώσει οδηγίες και συμβουλές περιποίησης για την δική σας επιδερμίδα με το τέλος της θεραπείας.

Υπάρχουν παρενέργειες στο total plasma lift;

Το vampire total plasma lift είναι ο πιο ασφαλης και φυσικός τρόπος αποκατάστασης των ατελειών της επιδερμίδας.

Παρανέργειες δεν υπάρχουν μιας και ο ίδιος ο οργανισμός χρησιμοποιεί το δικό του αίμα και τους δικούς μηχανισμούς ανάπλασης.

Μικρές εκχυμώσεις απο την τεχνική της μεσοθεραπείας μπορεί να συμβούν αλλά υποχωρούν τις επόμενες κιόλας ημέρες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνολικά διαρκεί μία περίπου ώρα ενώ τις περισσότερες φορές αρκεί και μία μόνο μια συνεδρία.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις επόμενες κίολας ημέρες αλλά βελτιώνονται σταδιακά μέρα με τη μέρα μιας και συνεχίζει η διαδικασία της ανάπλασης καθώς και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μπορούν να συνδιαστούν άλλες θεραπείες με το vampire total plasma lift;

Μπορεί ωστόσο να συνδιαστεί εξαιρετκά με την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος αλλά κα νημάτων PDO στο πρόσωπο.

Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος θα είναι πολύ μεγαλύτερη ενώ η δράση των νημάτων PDO θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.