Το venucian ή αλλίως carboxytherapy είναι μια νέα επαναστατική θεραπεία για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού λίπους.

Βασίζεται στην διοχέτευση ιατρικού διοξείδίου του άνθρακα με τη βοήθεια πολύ μικρής βελόνας στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, ενδοδερμικά ή υποδόρια.

Venucian - Carboxytherapy

Πώς δρα το venucianδηλαδή η έγχυση διοξειδίου του άνθρακα στην κυτταρίτιδα;

Με τη διοχέτευση του διοξειδίου του άνθρακα ο οργανισμός αυξάνει αυτόματα την αιμάτωση στις υπό θεραπεία περιοχές.

Η αιμοσφαιρίνη του αίματος απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου στην περιοχή προκειμένου να απορροφήσει το ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται φυσικά μέσω της αναπνοής μας.

Η αυξημένη αιμάτωση στην περιοχή προκαλεί απομάκρυνση των τοξινών καθώς και βελτίωση της μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα τη διόρθωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους που ως γνωστόν οφείλονται κυρίως σ' αυτούς τους λόγους.

Επίσης περιοχές με έντονη τοπική εναπόθεση λίπους βελτιώνονται εξαιρετικά χάρη στη μηχανική πίεση που προκαλεί στα λιποκύτταρα το ίδιο το διοξείδιο σπάζοντας την μεβράνη τους και εμποδίζοντας την συσσώρευση τους.

Είναι επώδυνη θεραπεία το venucian?

Η θεραπεία του venucian είναι πολύ καλά ανεκτή και δε χρειάζεται τοπική αναισθησία ή πάγος πριν την εφαρμογή.

Έχει επιπλοκές η θεραπεία με το διοξείδιο του άνθρακα για τη διόρθωση της κυτταρίτιδας;

Η θεραπεία με διοξείδιο δεν έχει επιπλοκές. Σπάνια κάποια μικρή μελανιά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα. Κατά μέσο όρο όμως χρειάζονται 6-8 συνεδρίες.

Συνδυάζεται η τεχνολογία venucian με άλλες θεραπείες για την κυτταρίτιδα?

Όλες οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα όπως μεσοθεραπεία, lpg, accent αλλά και νήματα pdo συνδυάζονται εξαιρετικά με το venucian.

Η ιατρός DrΑναστασία Τζούμα θα εκτιμήσει το πρόβλημα σας και θα σας προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό συνδυαστικό πρωτόκολλο για εσάς.